Meer berichten

Jubileum met expositie! 10 jaar Luciënne’s Knipatelier

In de herfst van 2008 ging Luciënne’s Knipatelier officieel van start. Dat is nu 10 jaar geleden en reden voor een feestje. Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober zijn alle klanten uitgenodigd voor een expositie met recente schilderijen van Luciënne.

Daarbij een hapje en een drankje om te kunnen toasten op het jubileum. Een expositie was de passende manier om stil te staan bij deze mijlpaal. Naast de zorg voor de klanten vond Luciënne altijd tijd voor haar schilderpassie, het boetseren met klei en andere creatieve uitingingen. Zoals bijvoorbeeld de workshops, waarin bijzondere stukken werken gemaakt voor Pasen of Kerst.

Een bijzondere toevoeging aan de expositie is te zien in het Knipatelier. Daar hangen enkele schilderijen van Ed van Heck. Hij is ook de maker van het nieuwe naambord, dat sinds enige tijd het knipatelier siert. Van Heck is een kunstschilder uit Beneden-Leeuwen die bekend staat om zijn prachtig werk.

Een bijzonder mens, die alles zelf maakt, van de tafels en stoelen in zijn huis tot de lijsten voor zijn schilderijen. Alles in een soort middeleeuwse stijl, die onlosmakelijk met hem is verbonden. In en om zijn huis is nog niet zo lang geleden een spannende, beetje magische jeugdfilm opgenomen. Krijg je de kans dan moet je die een keer gaan zien.

Een website heeft hij niet, wel is informatie van hem te vinden op een site over hedendaags realisme: https://goo.gl/GwECen. Hier een korte documentaire op Youtube: https://youtu.be/Jgt0b-85GKY.

Naambord een kunstwerkje

Het nieuwe naambord van Luciënne’s Knipatelier is een waar kunstwerkje. Erg mooi dus, maar ook een kunstwerk omdat het is gemaakt door Ed van Heck. Dat is een kunstschilder uit Beneden-Leeuwen met een prachtige stijl. Bovendien maakt hij alles zelf, van de tafels en stoelen in zijn huis tot de lijsten voor zijn schilderijen. Alles in een soort middeleeuwse stijl, die onlosmakelijk met hem is verbonden.

In en om zijn huis is nog niet zo lang geleden een spannende, beetje magische jeugdfilm opgenomen. Krijg je de kans dan moet je die een keer gaan zien. Een website heeft hij niet, wel is informatie van hem te vinden op een site over hedendaags realisme: https://goo.gl/GwECen.

Hier een korte documentaire op Youtube.