Kapsalon, tehuis, theater en bij u thuis

Even iets over mijn werkverleden. Na mijn opleiding aan de kappersschool in Arnhem was kapsalon Oosterlaar in Lochem de eerste werkgever. Daarna heb ik ervaring opgedaan bij salons in Assen, Holten en Warnsveld.

Verzorgingshuizen

Vanaf 1991 was ik in dienst van wat nu de stichting Sutfene in Zutphen is, waar voor bewoners van de verzorgingshuizen Leeuwerikweide en Slingerbosch eigen kapsalons beschikbaar waren. Later kwam daar ook de locatie GG-net (voorheen Groot-Graffel) in Warnsveld bij.

Ruim zeventien jaar heb ik in die tehuizen gewerkt. Een van de leuke aspecten van het werk was dat je helpt de mensen, die daar noodgedwongen tijdelijk of permanent verbleven, er goed uit te laten zien. Voor veel bewoners was het moeilijk of niet mogelijk zelf naar de kapper te gaan. Je kunt wat extra zorg bieden en vaak is dat iets meer dan alleen het kappen.

Extra tijd voor de klant

Omdat het door de veranderende organisatie en werkwijze steeds moeilijker werd om wat extra tijd voor de mensen te kunnen nemen besloot ik in 2008 om daar te stoppen als kapster.

In oktober 2008 ben ik als zelfstandig kapster verder gegaan. Nu heb ik de vrijheid om het op mijn eigen manier te doen.
Wat vooral goed bevalt is de afwisseling. Ik kom bij ouderen, particulieren, bij minder validen en in zorgboerderijen. Voor mensen die de deur niet meer uitkunnen is het een uitkomst dat de kapster gewoon aan huis komt.

Rockartiesten

Daarbij breng ik, naast alle benodigde spullen, ook een ruime ervaring mee. Van bruidkapsels en modeshows tot theaterhaarwerk, rockartiesten en een zelfs knipsalon op een hardrockfestival!